Zoals gezegd, yoghurt maken is simpel. Hier volgt stapsgewijs het hele proces.

 

Gebruik je verse melk, verwarm deze dan tot minimaal 72° C gedurende 15 seconden. De melk is nu gepasteuriseerd en dat verkleint de kans op mislukken van je yoghurt. Gebruik je melk uit een pak dan is deze stap natuurlijk niet nodig.

 

Voeg een yoghurt– of probioticumcultuur toe aan 1 liter melk en meng dit goed. Als yoghurtcultuur kun je één van de culturen die ik aanbied gebruiken. 

 

Verwarm het mengsel “au bain marie” tot 38° C en zet het vervolgens op een warm plekje. Het is belangrijk dat de melk ongeveer 38° C blijft. De melkzuurvergisting verloopt dan optimaal. Wil je zeker zijn van de goede temperatuur, gebruik dan een yoghurtapparaat. Deze houdt de melk op de juiste temperatuur zodat de melkzuurbacteriën hun werk optimaal kunnen doen. Het nieuwste apparaat, de Yoferm, koelt zelf de yoghurt na afloop van het fermentatieproces.

 

Bewaar 2 lepels yoghurt om te gebruiken als cultuur voor de volgende keer. Dit kun je een 10-tal keren herhalen voordat verkeerde bacteriën de overhand krijgen.

 

Mocht je nog vragen hebben, mail me gerust.

 

Eet smakelijk!

Hoe maak je yoghurt

Home                 nieuw              aanbiedingen                   nieuwsbrief            bestellen