Koeien en geiten geven aan het eind van hun lactatieperiode melk met minder calciumzouten. Vooral in het najaar is dit het geval. Melk van deze dieren stremt moeilijker dan melk met voldoende calciumzouten.

Ook gepasteuriseerde melk kan te weinig calciumzouten bevatten.

 

Om de melk toch goed te laten stremmen voeg je kalkzout toe aan de melk.

 

Je hebt niet veel nodig, de dosering is 15 ml per 100 liter melk. Met de druppelteller is dit goed te doseren

 

Ook de bierbrouwers maken gebruik van calciumchloride 30%. Ze noemen het dan brouwzout en gebruiken het om het bier een zachte en zoete smaak te geven.

 

Calciumchloride 30% is leverbaar in verpakkingen van 100 ml en 1 liter.

 

100 ml        €2,50

1 liter           €4,95  

Kalkzout (Calciumchloride 30%)

Home                 nieuw              aanbiedingen                   nieuwsbrief            bestellen