Kwark kun je gemakkelijk zelf maken. Gebruik je verse melk, verwarm deze dan eerst tot 90 ° C en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg 20 ml karnemelk of zuursel aan 1 liter melk en laat deze 3 uur staan. Voeg nu 2 druppels stremsel en laat het mengsel 24 uur staan.

 

De melk is nu gestremd en kan gesneden worden met een mes of met een wrongelsnijder. Stort de wrongel of eigenlijk de kwark in de zak en laat het uitlekken.

 

Deze kwark is zeker 5 dagen houdbaar in de koelkast.

 

Maak je regelmatig kwark dan kun je iedere keer een deel van de kwark gebruiken als zuursel voor de volgende keer.

 

Kwarkzakken zijn er in de volgende maten:

ca. 24 x 30  cm             € 7,70

ca. 32 x 47  cm             € 8,95

ca. 50 x 90  cm             € 10,95

 

 

 

kwarkzakken

Home                 nieuw              aanbiedingen                   nieuwsbrief            bestellen