Salpeter of natriumnitraat is een zout dat de houdbaarheid van de kaas verbetert en afwijkingen (scheuren of grote gaten) in de kaas voorkomt. Deze afwijkingen kunnen optreden door de werking van boterzuurbacteriŽn, die voorkomen in het kuilgras dat koeien Ďs winters eten. Door dit zout te gebruiken rem je de groei van deze en andere ongewenste bacteriŽn.

Je voegt het helemaal in het begin van de kaasbereiding toe, nog voor het stremsel.

 

Salpeter is ook een ingrediŽnt bij het pekelen van vlees.

 

De dosering is 25 ml per 100 liter melk.

 

 

Salpeter is leverbaar in verpakkingen van 100 ml en 1 liter.

 

100 ml Ä3,45

 

1 liter† Ä5,10†

††††††††††

Salpeter of natriumnitraat

Home ††††††††††††††††nieuw††††††††††††† aanbiedingen†††††††††††††††††† nieuwsbrief††††††††††† bestellen