Green globe
  search
  • Green globe

  Green globe

  € 1,95
  Inclusief belasting

  De zaden van Green globe zijn sinds begin 1900 op de markt en ook nu vinden de zaden hun weg naar groentekwekers. Deze artisjok vormt grote groene bloembodems.

  Aantal

  Artisjokken zaai je zo vroeg mogelijk, in februari of maart, binnen in een bloempot op de vensterbank. Na ijsheiligen kunnen de planten naar buiten. Het worden grote jongens, dus neem voor iedere plant 1 m². Het eerste jaar zal je niet veel oogsten, een paar bloemhoofdjes per plant. Het tweede en derde jaar zal een betere oogst geven. Na het derde jaar doe je er goed aan de planten te vervangen door nieuwe te zaaien of wortelstokken van oude planten opnieuw uit te planten.

  Oogst de bloembodems vlak voor de bloemen opengaan, ze zijn dan het lekkerst. Snij na de oogst de bloemstengel helemaal weg.

   

  De artisjok is dus meerjarig. Om de plant de winter door te helpen knip je de hem kort, zo’n 20 cm, boven de grond af. Bind het overgebleven blad samen en bedek ze met een laag stro. Na de winter, half maart, kan het stro weg en bemest je de planten met compost of verteerde koemest.

   

  Inhoud ca. 20 zaden

  90 Items