Winkelwagen Winkelwagen 0 Product Producten (leeg)

Geen producten

Te bepalen Verzending
€ 0,00 Totaal

Afrekenen

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd
Aantal
Totaal
Er zijn 0 artikelen in uw winkelwagen. Er is 1 artikel in uw winkelwagen.
Totaal producten
Totaal verzendkosten  Te bepalen
Totaal
Ga door met winkelen Doorgaan naar betalen

Fermemtatiepot Mortier Pilon 5 liter

€ 49,95 incl. btw

€ 42,45 incl. btw

Veelzijdige en duurzame glazen pot voor het fermenteren van groenten. Wordt geleverd inclusief melkzuurferment voor een goede start van de fermentatie.

Meer details

Meer informatie

In deze set van Mortier Pilon zit alles wat je nodig hebt om thuis zelf gefermenteerd voedsel te maken, een duurzame fermentatiepot met een slim ontwerp, een herschrijfbaar etiket om elke portie te identificeren en een boekje met gebruiksvriendelijke, uitvoerig geteste recepten om je op weg te helpen. Inspiratie nodig?
Kijk op https://www.mortierpilon.com/blog/

De binnenkant van alle Mortier Pilon-potten is volledig gemaakt van glas. De witte onderdelen aan de buitenkant van de potten zijn gemaakt van niet-reactieve, BPA-vrije kunststof en komen ook niet in contact met het voedsel.

Inhoud:

  • fermentatiepot 5 liter
  • keramisch gewicht
  • receptenboekje
  • waskrijtje


Met de fermentatiepotten van Mortier Pilon kun je thuis makkelijk je eigen gezonde gefermenteerde voedsel vol probiotica maken! Van augurken en kimchi tot zuurkool en nog veel meer, deze stijlvolle fermentatiesets bevatten heerlijke en gezonde recepten om de natuurlijke flora van je lichaam in evenwicht te brengen! Ontdek opnieuw de kunst van het fermenteren en ga zelf aan de slag met recepten die zeker zullen smaken.

Wat zijn de voordelen van gefermenteerd voedsel?

Gefermenteerd voedsel is niet alleen heel lekker, het heeft ook tal van voordelen. Het herstelt het natuurlijke evenwicht van je interne flora, stimuleert het immuunsysteem, stabiliseert maagzuur en zorgt ervoor dat voedingsstoffen makkelijker worden opgenomen en voedsel kan worden bewaard zonder voedingswaarde te verliezen. En dankzij de vele recepten voor gezond gefermenteerd probiotisch voedsel vind je zeker wel iets dat je graag lust!

Wat is fermentatie?

Er zijn een aantal verschillende soorten fermentatie, maar in Mortier Pilon-recepten wordt meestal gebruikgemaakt van lactofermentatie of melkzuurgisting, denk maar aan kimchi, kefir en yoghurt. Lactofermentatie is een proces waarbij de natuurlijke suikers in voedsel worden omgezet in een speciaal soort zuur dat rijk is aan gezonde probiotica. Bij dit soort fermentatie wordt gebruikgemaakt van zout en een anaërobe omgeving om schadelijke bacteriën te doden, en zuur om het voedsel te helpen bewaren. Interessant genoeg zijn de soorten bacteriën die schadelijk kunnen zijn voor ons, heel gevoelig voor zout, terwijl gezonde bacteriën, zoals het soort dat in Griekse yoghurt zit, goed gedijen in een zoute omgeving. De recepten van Mortier Pilon bevatten zelden zuur voor de bewaring omdat het lactofermentatieproces eigenlijk zelf zuur aanmaakt uit natuurlijke suikers in het voedsel!