Winkelwagen Winkelwagen 0 Product Producten (leeg)

Geen producten

Te bepalen Verzending
€ 0,00 Totaal

Afrekenen

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd
Aantal
Totaal
Er zijn 0 artikelen in uw winkelwagen. Er is 1 artikel in uw winkelwagen.
Totaal producten
Totaal verzendkosten  Te bepalen
Totaal
Ga door met winkelen Doorgaan naar betalen
  • Veilig betalen Veilig betalen
  • Gratis verzending vanaf 50 euro! Gratis verzending vanaf 50 euro!
  • Duurzaam&Gezond Duurzaam&Gezond

pectine 1 kilo

€ 47,95 incl. btw

Pectine wordt gewonnen uit appelpulp, bietenpulp en citruspulp.  Het is een natuurlijk bindmiddel, dat zich in de celwanden van fruit en planten bevindt. Bij verhitting in combinatie met suiker vormt pectine een gelei. Pectine is daarom een ideaal bindmiddel voor het maken van jam. Voeg pectine in combinatie met suiker toe bij het inkoken van de jam. 

Meer details

Meer informatie

Pectine vormt bij verhitten met suiker een gelei en wordt gebruikt om jam te maken van vruchten. De meeste vruchten bevatten onvoldoende pectine om een voldoende stevige jam te geven, daarom moest de jam vroeger door lang koken ingedikt worden. Tegenwoordig wordt bij het koken pectine toegevoegd om de jam sneller de juiste dikte te geven.

De gelei wordt alleen gevormd in een zuur milieu, voeg daarom citroenzuur aan de gelei/jam. Citroenzuur verhoogt ook de bewaarbaarheid.

Appel, pruim en sinaasappel bevatten relatief veel pectine, kersen en aardbeien vrij weinig. Pectine wordt trouwens ook gebruikt in hoestsnoepjes en drop, omdat het de bovenste luchtwegen met een laagje bedekt en het kriebelen tegengaat. 


Dosering

Dosering

dosering 1 - 4 gram per kilo fruit (afhankelijk van soort fruit en de rijpheid)

hoeveelheid suiker min. 55% 

zuurgraad 2,5 - 3,8 pH

5 - 15 minuten koken is voldoende, afhankelijk van de soort fruit, pectinegehalte in het fruit  en de hoeveelheid toegevoegde pectine