Winkelwagen Winkelwagen 0 Product Producten (leeg)

Geen producten

Te bepalen Verzending
€ 0,00 Totaal

Afrekenen

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd
Aantal
Totaal
Er zijn 0 artikelen in uw winkelwagen. Er is 1 artikel in uw winkelwagen.
Totaal producten
Totaal verzendkosten  Te bepalen
Totaal
Ga door met winkelen Doorgaan naar betalen
  • veilig bestellen en betalen veilig bestellen en betalen
  • gratis verzending vanaf €75,- gratis verzending vanaf €75,-

pectine 100 gram

€ 6,95 incl. btw

Pectine wordt gewonnen uit appel-, citrus- of suikerbietenpulp. Voor de werking en de smaak maakt het niet uit wat voor pectine je gebruikt. De aangeboden pectine is gemaakt van citruspulp.

Meer details

Meer informatie

Pectine vormt bij verhitten met suiker een gelei en wordt gebruikt om jam te maken van vruchten. De meeste vruchten bevatten onvoldoende pectine om een voldoende stevige jam te geven, daarom moest de jam vroeger door lang koken ingedikt worden. Tegenwoordig wordt bij het koken pectine toegevoegd om de jam sneller de juiste dikte te geven.

De gelei wordt alleen gevormd in een zuur milieu, daarom wordt ook citroenzuur toegevoegd aan de gelei/jam. Citroenzuur verhoogt ook de bewaarbaarheid.

Appel, pruim en sinaasappel bevatten relatief veel pectine en kersen en aardbeien vrij weinig. Kweepeer daarentegen bevat veel pectine. Pectine wordt trouwens ook gebruikt in hoestsnoepjes en drop, omdat het de bovenste luchtwegen met een laagje bedekt en het kriebelen tegengaat. Het kan ook worden gebruikt als verdikkingsmiddel in yoghurt.

Dosering pectine

1—4 gram per kg fruit, voor gelei en jam met min. 55% suiker. Goed roeren na toevoeging en nog 1 minuut laten doorkoken.