EM Kant en Klaar Microferm 2 liter
  search
  • EM Kant en Klaar Microferm 2 liter

  EM Kant en Klaar Microferm 2 liter

  € 11,20
  Inclusief belasting

  Microferm is een mengsel van actieve Effectieve Micro-organismen (EM-A+) dat kant-en-klaar is voor gebruik. Microferm verhoogt het natuurlijk evenwicht en de biodiversiteit. 

  Bokashi-EM

  Aantal

  Microferm zijn Effectieve Micro-organismen [EM], kant en klaar voor gebruik. Het is een mengsel van actieve bacteriën, schimmels en gisten. De ideale manier om natuurlijk te tuinieren.

  Door die micro-organismen bijv. met het water verdund mee te geven (gieten of sproeien), zorg je voor een evenwichtige balans van micro-organismen in je tuin.
  Microferm wordt ook gebruikt om plantaardige en dierlijke resten te fermenteren, heeft een ziekteonderdrukkend effect op planten en groenten en stimuleert het bodemleven.
   
  Toepassingen:
  • Fermenteren van plantaardig en dierlijk afval.
  • Enten op de composthoop.
  • Tegen geurhinder o.a. in dierenverblijven.
  • Zorgt voor natuurlijk evenwicht in de vijver (2 liter is goed voor 12 - 25 m3)
  • Verstuiven voor ziekteonderdrukkend effect bij planten.

  Voor de tuin is 2 liter goed voor 100 m²: in de grond bevordert het de omzettingen van organisch materiaal voor een efficiëntere fermentatief gerichte afbraak

  Om fermentatiecompost (Bokashi) te maken: met Microferm kan het tuinafval gefermenteerd worden tot Bokashi mest (gefermenteerd organisch materiaal) wat de meest ideale voedingsstoffen bevat voor uw planten en tuin.
  Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat Microferm de groei van planten bevordert. In de land- en tuinbouw is Microferm al een veel gebruikte toevoeging, waardoorde inzet van kunstmest en schadelijke gewasbeschermingsmiddelen wordenverminderd. Ook in sier- en groentetuin en op het gazon van woningen leidt het gebruik van EM-Actief tot mooiere bloemen en gezonde planten zonder gebruik van kunstmest.
  7 Items