Kleimineralen Edasil 25 kg - 1
  search
  • Kleimineralen Edasil 25 kg - 1

  Kleimineralen Edasil 25 kg

  € 24,95
  Inclusief belasting

  Het grote adsorptie vermogen van de klei mineralen zorgt er voor dat voedingsstoffen en sporenelementen niet uitspoelen maar worden gebonden aan de klei deeltjes en pas weer vrijkomen als de concentratie in de bodem van één van deze elementen afneemt. Zo zorgen klei mineralen voor een constante toevoer van voedingsstoffen. Ook water wordt beter gebonden door deze structuren.

  Bokashi-EM

  Aantal
  levertijd 2 - 3 werkdagen

  Kleimineralen behoren tot de kleinste deeltjes die in de bodem voorkomen. Het bijzondere aan deze kleimineralen is de combinatie van hun vorm en samenstelling. Zij bestaan uit vele dunne plaatjes. Het gevolg hiervan is dat zij een zeer groot oppervlak per gewichtseenheid hebben. Dit kan voor het Bentoniet-kleimineraal oplopen tot 800 m2 per gram, ter vergelijking het meest in Nederland voorkomende kleimineraal (Illiet) heeft maximaal 150 m2 per gram.
  Daarnaast zijn de kleimineralen ten gevolge van hun chemische samenstelling aan de randen elektrisch geladen. Deze lading wordt in de bodem altijd geneutraliseerd door ionen. Dit betekent dus dat kleimineralen een groot ionenbindend vermogen hebben. Vanwege deze eigenschappen kunnen kleimineralen een belangrijke rol in de bodemvruchtbaarheid vervullen.

  Nitraten worden niet direct door kleimineralen gebonden maar door de verbeterde structuur van de bodem is er minder kans dat nitraat kan uitspoelen.

  • Niet agressief voor materiaal, dier of bodem
  • minder uitspoeling van water, verbeterde waterhuishouding
  • Ondersteunt het microbieel bodemleven
  • Minder uitspoeling van nutriënten