Witkiem - 1
  search
  • Witkiem - 1

  Tuinboon Witkiem

  € 1,25
  Inclusief belasting

  Tuinbonen Witkiem is een heerlijk en rijk dragend tuinbonenras. Zaai ze bij voorkeur direct in de volle grond van maart tot half april.

  Aantal

  De zaaidiepte is 5 cm en de afstand tussen de zaden is 15 cm. De afstand tussen twee rijen is 50 cm. Afhankelijk van het weer steken de eerste bonen na 2 tot 3 weken hun kop boven de grond. De eerste oogst kun je eind mei verwachten.

  Natuurlijk is zaaien in het vroege voorjaar, februari—maart, ook mogelijk. Je kunt de tuinbonen dan eind juni, begin juli oogsten.

  Tuinbonen zijn in trek bij de bonenluis. Vooral de voorjaarsteelt heeft hier last van. Verwijder de bovenste paar cm van de planten zodra je de eerste luizen ziet om ergere aantasting te voorkomen.

  Bij zware vorst is het verstanding de tuinbonen te beschermen met vliesdoek.

  Tuinbonen zijn een uitstekende bron van foliumzuur en bevatten veel vezels. Je kunt ze eventueel rauw eten, maar dan zonder de dikke schil, die tanninen bevat.
  In Spanje worden ze gebruikt in de fabada, een soort cassoulet, terwijl ze in Italië worden bereid alla pancetta, d.w.z. met uien en spek. In het Midden-Oosten worden ze genuttigd als puree, in beignets of in de salade.

  Inhoud: ca. 50 gram

  Z055
  9 Items