Winkelwagen Winkelwagen 0 Product Producten (leeg)

Geen producten

Te bepalen Verzending
€ 0,00 Totaal

Afrekenen

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd
Aantal
Totaal
Er zijn 0 artikelen in uw winkelwagen. Er is 1 artikel in uw winkelwagen.
Totaal producten
Totaal verzendkosten  Te bepalen
Totaal
Ga door met winkelen Doorgaan naar betalen
  • Veilig Vooraf of Achteraf Betalen Veilig Vooraf of Achteraf Betalen
  • Gratis verzending vanaf 75 euro Gratis verzending vanaf 75 euro
  • Tot 50 % Korting Tot 50 % Korting

Boterkarn

€ 79,00 incl. btw

090.145.4

Boter maak je van verzuurde volle melk of van room. Vul de karn met verzuurde melk en draai  aan het handvat. Afhankelijk van de hoeveelheid scheidt de boter zich van de melk na 10—20 minuten. 

Nu inclusief 1 verpakking dickmilchferment om de melk te verzuren.

Meer details

Meer informatie


Boter maak je van verzuurde volle melk of van room. De karn werkt het best als deze voor maximaal 60% worden gevuld. Doe je de karn voller dan werkt het proces niet. Minder kan wel, dat geeft zelfs wat vlotter resultaat.
Gebruik je rauwe melk, verwarm deze dan eerst tot 90º C. Na afkoelen wordt de melk verzuurd met 3% zuursel. Volle melk uit de winkel kun je direct verzuren met 3 % zuursel. Na 24 uur is de melk voldoende verzuurd en kan het karnen beginnen!
Vul de karn met de verzuurde melk en draai aan het handvat. Afhankelijk van de hoeveelheid scheidt de boter zich van de melk na 10—20 minuten. Giet de karn leeg door een zeef. De karnemelk gaat door de zeef en de boter blijft achter. Spoel deze boter met water om alle karnemelk te verwijderen. Kneed de boter tot een homogene massa en voeg eventueel wat zout toe voor de smaak.

De karnemelk kun je direct drinken. Vindt je de smaak te mild, laat de karnemelk dan 24 uur buiten de koelkast staan om hem verder te laten verzuren.

Bovenstaand proces kun je natuurlijk ook met room uitvoeren. Room verzamel je door rauwe melk koud weg te zetten in een platte schaal. Na 12 uur kun je de room van de melk afscheppen. Vervolgens aanzuren met 6 % zuursel, 24 uur laten verzuren en karnen. De opbrengst bij het karnen met room is natuurlijk veel hoger dan met melk.

De karn heeft een glazen pot en een inhoud van 1,6 liter. Wordt geleverd inclusief een zakje kaasferment, voldoende voor 1 liter zuursel.

Accessories