Winkelwagen Winkelwagen 0 Product Producten (leeg)

Geen producten

Te bepalen Verzending
€ 0,00 Totaal

Afrekenen

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd
Aantal
Totaal
Er zijn 0 artikelen in uw winkelwagen. Er is 1 artikel in uw winkelwagen.
Totaal producten
Totaal verzendkosten  Te bepalen
Totaal
Ga door met winkelen Doorgaan naar betalen
  • veilig bestellen en betalen veilig bestellen en betalen
  • gratis verzending vanaf 75 euro gratis verzending vanaf 75 euro

Molleboon

€ 2,25 incl. btw

Z058

Deze Groningse tuinboon werd vroeger gebruikt voor de molleboon. De "Grunneger mollebonen" zoals ze door de inwoners van de Noordelijke provincie genoemd worden zijn een typisch Groningse lekkernij die wordt geproduceerd door de bonen te drogen tegen het moment van kiemen aan en ze vervolgens te poffen in de "mol".

Meer details

Meer informatie

Deze "mol" is een type wok, wat de oorsprong van het product verraad; het recept voor het maken van de Mollebonen komt waarschijnlijk uit Indonesië. De identiteit van de molleboon is zo sterk verweven met die van Groningen dat de inwoners van de stad ook wel mollebonen genoemd worden. een ouderwetse Groningse snack.

De zaaidiepte is 5 cm en de afstand tussen de zaden is 15 cm. De afstand tussen twee rijen is 50 cm. Afhankelijk van het weer steken de eerste bonen na 2 tot 3 weken hun kop boven de grond. Heb je in het najaar gezaaid en de winter is zacht dan oogst je eind mei, begin juni. Heb je later gezaaid, in het vroege voorjaar, dan kan je de oogst een maand later verwachten.

Tuinbonen zijn in trek bij de bonenluis. Vooral de voorjaarsteelt heeft hier last van. Verwijder de bovenste paar cm van de planten zodra je de eerste luizen ziet om ergere aantasting te voorkomen.

Bij zware vorst is het verstanding de tuinbonen te beschermen met vliesdoek.

Tuinbonen zijn een uitstekende bron van foliumzuur en bevatten veel vezels. Je kunt ze eventueel rauw eten, maar dan zonder de dikke schil, die tanninen bevat.
In Spanje worden ze gebruikt in de fabada, een soort cassoulet, terwijl ze in Italië worden bereid alla pancetta, d.w.z. met uien en spek. In het Midden-Oosten worden ze genuttigd als puree, in beignets of in de salade.

Inhoud: ca. 30 gram