DVS zuursel CHN11, 50 U

    € 10,50
    Inclusief belasting

    Een gevriesdroogde mesofiele melkzuurbacterie die direct aan de melk kan worden toegevoegd. Aromatische cultuur, type LD, produceert veel smaak en CO2.

    Aantal

    CHN-11 zorgt voor een snelle verzuring. Wordt gebruikt voor half harde en harde kazen zoals Gouda, Edam, Leerdam en Samsø.

    Inhoud 50 U, geschikt voor 500 liter.


    Haal de cultuur vlak voor gebruik uit de vriezer, desinfecteer de verpakking voor openen en giet de pellets direct in de gepasteuriseerde melk. Langzaam roeren gedurende 10 -15 minuten en vervolgens fermenteren bij een temperatuur tussen de 20 en 25 graden Celcius.

    Kaas: 1 verpakking 50 U per 500 liter melk

    karnemelk: 1 verpakking per 250 liter melk

    samenstelling: Lactococcus lactis sub. cremoris,  Leuconostoc sp.,  Lactococcus lactis sub. lactis, Lactococcus lactis sub. lactis biovar diacetylactis

     

    12 Items