Dickmilch Bioferment
    • Dickmilch Bioferment

    Kaasferment / Kaaszuursel

    € 3,00
    Inclusief belasting

    Dickmilch Bioferment is een kaasferment wat je gebruikt om zuursel te maken. Zuursel gebruik je niet alleen voor de kaas, het wordt ook gebruikt bij de bereiding van boter, karnemelk en dickmilch.

    verpakking
    Aantal

    Het zuursel speelt een belangrijke rol bij de rijping en de smaak van de kaas. Goed zuursel is erg belangrijk voor de uiteindelijke kwaliteit van je eigengemaakte kaas. Zuursel gebruik je niet alleen voor de kaas, het wordt ook gebruikt voor de bereiding van boter, karnemelk en dickmilch.


    Hoe maak je zuursel?
    Zuursel maak je met kaasferment. Kaasferment is een gevriesdroogd mengsel van diverse soorten melkzuurbacteriën.
    Het kaasferment wat ik verkoop, Dickmilch Bioferment, is vooral geschikt voor de bereiding van kaas en karnemelk. Met één verpakking bioferment maak je 1 liter zuursel, wat voldoende is om 100 liter kaasmelk aan te zuren.

    Zuursel bewaren
    Zuursel wat je niet gebruikt kun je invriezen en gebruiken om een nieuwe portie te maken. Dit doorkweken kun je, als je hygiënisch werkt, een aantal malen herhalen. Gebruik 2 a 3 eetlepels (50 ml) om een nieuwe liter zuursel te maken.

    Bioferment
    Een verpakking Bioferment bevat 5 gram gevriesdroogde melkzuurbacteriën, goed voor 1 liter zuursel.

    W069
    31 Items