R703 50 U, DVS
€ 9,30
Inclusief belasting
Gevriesdroogde melkzuurbacteriën voor de bereiding van kaas.
- DVS cultuur, dat wil zeggen dat je de cultuur direct vanuit de verpakking toevoegt aan de kaasmelk.
- Mesofiel, dat wil zeggen dat de cultuur optimaal werkt tussen 20° en 37° C.
- R703 is een nul zuursel, dat wil zeggen dat deze cultuur geen CO2 vormt
- 1 verpakking is voldoende voor 500 liter melk.
- Zorgt voor snelle verzuring
- Geschikt v voor kazen zoals Feta, cottage cheese en cheddar. Dit verklaart deze kazen geen gaten hebben, die worden namelijk veroorzaakt door koolzuurgas.
- Faagbestendig (Deze cultuur bevat stammen die zijn geselecteerd op faagresistentie).
- Bewaren in de vriezer (-18 ° C.)
Samenstelling:
- Lactococcus lactis subsp. lactis
- Lactococcus lactis subsp. cremoris
Hoe gebruik je deze cultuur?
- Haal de cultuur vlak voor gebruik uit de vriezer.
- Reinig voor het openknippen de verpakking om besmetting met ongewenste melkzuurbacteriën te voorkomen.
- Knip de verpakking open en voeg de inhoud toe aan de kaasmelk.
- Roer 10 - 15 minuten.
- De incubatietijd is afhankelijk van de soort kaas die je gaat maken, maar is zeker 30 minuten.
10 Items