Pyramide (Valencay)
€ 2,80
Inclusief belasting
Piramide kaasvorm voor de Valencay kaasjes
85 x 57 x 80 mm (ØT x ØB x H)
Er zijn meerdere Franse kaasjes in de vorm van een piramide, voorbeelden zijn Chevre Pouligny St. Pierre en Chèvre Valancay
De pouligny is afkomstig uit de Loire en wordt gemaakt van rauwe geitenmelk van de rassen Saanen, Alpine of Poitevine. Sinds 1972 heeft de Pouligny een AOC status, dit was de eerste geitenkaas die de AOC status ontving in Frankrijk. Nadat de kaas klaar is rijpt hij minimaal 7 dagen. In deze periode wordt de kaas ook licht met zout bestrooid.
De Valancy is afkomstig uit de Franse provincie Berry. Deze kaas wordt gemaakt van rauwe geitenmelk en bekleed met een laag gezouten houtskoolas en vervolgens gerijpt in een zeer vochtige kelder.
- Na het aanzuren voeg je stremsel toe en laat je de kaas 24- 36 uur stremmen bij kamertemperatuur.
- De wrongel stop je in de Pyramidevormige kaasvorm gedurende 24 uur
- Smeer de buitenkant voorzichtig in met een mengsel van zout en houtskoolas.
- Laat ze nu nog een dag of 14 rijpen. Eet smakelijk!
8 Items