Basilicum kers
    • Basilicum kers

    Basilicum kers

    € 1,95
    Inclusief belasting

    Iedereen kent wel de smaak van Basilicum, vooral bekend van de Mediterrane gerechten maar ook veel toegepast in de Thaise en Indonesische keuken. De jonge Basilicum plantjes smaken uitstekend als laatste toevoeging bij verse pasta of noedels en zijn zeer geschikt voor het maken van Pesto. 

    Aantal

    Strooi het zaad in een dun laagje op het zaairooster en spoel dit voorzichtig onder de kraan. Vul de glazen bowl met water tot de onderzijde van het rooster en zet de zaden op een lichte plaats bij kamertemperatuur. 
    Je kunt ook een leeg bakje vullen met natte watten en hier de zaden op strooien. De watten goed vochtig houden! Na 5 dagen kun je de kiemspruiten (die dan 3-5 cm lang zijn) eten.

    De Basilicumkers kan, bij ca. 15 - 18ºC, nog 1 à 2 weken in het kweekbakje blijven staan voor iets meer bladontwikkeling. De kiemgroenten kunnen, zonder hun gezonde eigenschappen te verliezen, ongeveer een week in de koelkast bewaard blijven.

    Een verpakking bevat 15 gram.

    11 Items