Winkelwagen Winkelwagen 0 Product Producten (leeg)

Geen producten

Te bepalen Verzending
€ 0,00 Totaal

Afrekenen

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd
Aantal
Totaal
Er zijn 0 artikelen in uw winkelwagen. Er is 1 artikel in uw winkelwagen.
Totaal producten
Totaal verzendkosten  Te bepalen
Totaal
Ga door met winkelen Doorgaan naar betalen
Kiemzaden en kiemschalen

Gekiemde groentezaden zijn gezond, lekker en je kunt ze makkelijk zelf kweken. Van zaadje tot verse groente op je bord in een paar dagen dagen.

Week de zaden een nacht in water, spoel ze af en strooi ze in het kiembakje. Giet twee keer per dag wat water over de zaden en 3 tot 5 dagen later eet je verse kiemen. Je kunt de kiemen ongeveer één wee...

Gekiemde groentezaden zijn gezond, lekker en je kunt ze makkelijk zelf kweken. Van zaadje tot verse groente op je bord in een paar dagen dagen.

Week de zaden een nacht in water, spoel ze af en strooi ze in het kiembakje. Giet twee keer per dag wat water over de zaden en 3 tot 5 dagen later eet je verse kiemen. Je kunt de kiemen ongeveer één week in de koelkast bewaren.

De aangeboden zaden zijn van biologische teelt, vooral bij kiemzaden is de kwaliteit en zuiverheid van de zaden van groot belang.

Wil je meer informatie, klik hier voor een informatief filmpje over het kweken van kiemgroenten.

Meer

Kiemzaden en kiemschalen Er zijn geen producten in deze categorie.

Subcategorieën

  • Hawos Kiemschalen


    Geniet van de natuur op zijn gezondst: kweek je eigen kiemen en tuinkers. In de kleischalen liggen de kiemen zoals in de tuin: donker en vochtig. De gebakken klei kan tot 10% van zijn gewicht aan water opnemen en geeft die vervolgens door aan de kiemen.
    Tijdens het ontkiemen van het zaad worden alle bouwstoffen vermenigvuldigd en enzymen geactiveerd. In de kiemfase bevatten planten de grootste hoeveelheid vitamines, eiwitten en groeistoffen.

  • Eschenfelder kiemglazen


    Laat het kiemzaad 8 tot 12 uur weken in ruim water. Neem ongeveer 1 eetlepel van kleine zaden zoals alfalfa of radijs en 2 tot 3 eetlepels per glas van grotere zaden zoals taugé of kikkererwten.

    Na het weken, het water afgieten, omspoelen en het glas schuin plaatsen.

    Twee keer per dag de kiemen met vers water omspoelen.

    Na het spoelen het water afgieten. Het rooster in het kiemglas bewijst nu zijn nut.

    Plaats het kiemglas schuin ondersteboven. Zo kan teveel aan water weg druppelen en lucht langs de kiemen stromen.

    Afhankelijk van het soort zaad kunt je na 2-3 dagen tot een week oogsten.

    De Eschenfelder kiemglazen zijn los te krijgen of als set met metalen rek en/of afdruipschaal.

  • GEO kiemers
  • Kiemzaden

    De aangeboden zaden zijn van biologische teelt, vooral bij kiemzaden is de kwaliteit en zuiverheid van de zaden van groot belang.