Transglutaminase | voor vegan kaas

      € 99,50
      Inclusief belasting

      Het enzym transglutaminase is een natuurlijk enzym wat plantaardige eiwitten bindt. Vergelijkbaar met de binding door stremsel. Je gebruikt het voor onder andere vegan kaas, vegan yoghurt en vegan burgers. Het bindt niet alleen de eiwitten in soja en cashew noten maar ook de eiwitten in bijvoorbeeld bonen.

      • 100% vegan
      • inhoud 1 kilo
      Aantal
      levertijd ca. 3 werkdagen

      Voor Vegan kaas:

      • verwarm de bonen- of notenmelk tot ca. 40 graden celsius
      • los de benodigde transglutaminase op in 50 ml lauw water.
      • voeg aan 1 liter melk 8 gram transglutaminase toe (zachte wrongel)
      • Of, voeg aan 1 liter melk 16 gram transglutaminase toe (harde wrongel)

      De harde wrongel kan direct in de kaasvormen, de zachte wrongel eerst voorzichtig over een kaasdoek gieten. De wrongel kun je mengen met een bactiercultuur zoals de P. candidum (brie / camembert( of de P. roqueforti (blauwschimmel kaas). 

      Gebruik je ook een kaasferment, verwarm dan niet hoger dan 25 graden Celsius. Het duurt dan wat langer voor de wrongel is gevormd maar de melkzuurbacteriën groeien dan beter.