Bijtende soda (Natriumhydroxide) - 1
  search
  • Bijtende soda (Natriumhydroxide) - 1

  Bijtende soda (Natriumhydroxide)

  € 29,00
  Inclusief belasting

  Degelijk reinigingsproduct, ook geschikt voor flessen spoelen.
  Dosis: 10-30 g/l, 5 à 10 min. laten inwerken op 50-60°C. 

   

  Aantal  Reinigen en desinfecteren
  Dit zijn twee verschillende processen die onafscheidelijk met elkaar verbonden zijn.
  Voor alle reinigings- en desinfecteermiddelen geldt dat het contact met het middel en het materiaal volledig moet zijn, een goede methode is de z.g. onderdompelen.

  Reinigen wil zeggen dat het zichtbare vuil zoveel mogelijk verwijderd wordt. Na het reinigen met een schoonmaakmiddel noemen we het materiaal huishoudelijk schoon.

  Desinfecteren van de materialen houd in dat de materialen die huishoudelijk schoon zijn ontdaan worden van bacteriën, schimmels en sporen daarvan.
  Materiaal moet altijd eerst gereinigd worden, huishoudelijk schoon zijn, alvorens het te kunnen ontsmetten!

  Minstens net zo belangrijk als het reinigen en desinfecteren van de materialen die je gebruikt bij het bierbrouwen is dat je het materiaal droog opberg of op een dusdanige manier opberg dat het materiaal kan drogen, voorwerpen die niet de kans krijgen om goed op te drogen of vochtig blijven vormen een broedplaats voor vuil bacteriën en schimmels.


  Het gebruik van caustic soda als reiniger.
  Is een zeer doeltreffende reiniger bij een concentratie van 5 gr Natriumhydroxide per liter warm water van ongeveer 50 graden C.
  Bij het reinigen speelt ook de temperatuur van de oplossing een belangrijke rol, immers bij hogere temperatuur zal de reiniging sneller en makkelijker verlopen.
  Normaal gesproken betekend dit dat als het materiaal ontdaan is van grof en zichtbaar vuil is en dus huishoudelijk schoon een contacttijd van 1 uur ruim voldoende is om al het minder zichtbare vuil te verwijderen.
  Goed naspoelen met schoon koud kraanwater.

  Het gebruik van caustic soda als desinfectans.
  Is een zeer goede desinfectans bij een concentratie van 1 gr Natriumhydroxide per liter warm water van ongeveer 50 graden C.
  Bij het ontsmetten speelt ook de temperatuur van de oplossing een belangrijke rol, immers bij hogere temperatuur zal het ontsmetten sneller en
  makkelijker verlopen.
  Indien een verhoogde temperatuur niet kan worden gehandhaafd tijdens het desinfecteren dan kan hetzelfde effect verkregen worden door de materialen langer met de oplossing in contact te laten.
  Normaal gesproken betekend dit dat als het materiaal echt huishoudelijk schoon is een contacttijd van 10 ruim voldoende is om alle schimmels, sporen en bacteriën af te doden.
  We gaan ervan uit dat het te desinfecteren materiaal huishoudelijk schoon is alvorens met het desinfecteren te beginnen.
  Bij het ontsmetten of desinfecteren is het de bedoeling een zo hoog mogelijk percentage micro-organismen of sporen van schimmels te doden.
  Goed naspoelen met schoon koud kraanwater. 

  5 Items