

Snijbiet is een makkelijk te kweken groente die weinig eisen stelt aan de grond. Zaai in rijtjes van maart tot augustus. De afstand tussen de rijen is 20 cm en in de rij 5 cm. De zaaidiepte is 2 cm. Oogsten als de plan 15—20 cm hoog is door de plant vlak boven de grond af te snijden. Na een paar weken is de snijbiet weer voldoende gegroeid voor de volgende oogst.
Grofbladige rode snijbiet.
Heerlijke malse bladeren die hetzelfde gebruikt worden in de keuken als spinazie. De bladstelen zijn bruikbaar om te stoven als een soort asperges.
Hoogte 30-50 cm
Snijbiet groeit op alle gronden en heeft genoeg aan een lichte bemesting. Zorg wel voor voldoende water tijdens het kiemen van de zaden. Dit kun je doen door een paar dagen voor het zaaien het zaaibed goed vochtig te maken. Mocht het na het zaaien langdurig droog zijn, dek het zaaibed dan af met bijvoorbeeld een jute zak.
Snijbiet kan lichte vorst verdragen, je kunt dus oogsten tot in november.
In de keuken bereidt je deze groente als spinazie. Roerbakken met een uitje en knoflook is ook erg lekker.
Inhoud ca. 9 gram