Bloemkool Early snowball
  search
  • Bloemkool Early snowball

  Bloemkool Early snowball

  € 1,95
  Inclusief belasting

  Een ras uit de 19de eeuw, geschikt voor de vroege teelt. Deze bloemkool wordt ook wel Erfurter of Erfurter zwerg genoemd.

  Aantal

   Bloemkool kent een aantal teeltmethoden en dit ras is geschikt voor de vroege teelten, de weeuwenteelt en de vrijsterteelt.

  Voor de weeuwenteelt zaai je de bloemkool in september onder glas. Gedurende de winter hou je de kas of bak vorstvrij. In maart plant je ze buiten uit. Deze bloemkolen kun je oogsten vanaf eind mei. Voor de vrijsterteelt zaai je in februari, in de serre of in de kas. Deze planten kunnen in april naar buiten en de eerste oogst is half juni.

  Bloemkool wordt graag verplant. Zaai ze in een zaaibakje en verspeen de kiemplanten in een bloempot als de eerste kiembladeren zichtbaar zijn. Na een week of 3 (of langer als de temperatuur lager is) heeft de plant zo’n 4 echte bladeren gevormd en is het tijd om te planten. Plant behoorlijk diep of aard de planten aan. De plantafstand is 60 x 60 cm. Zodra je het begin van een bloemkool ziet moet je de plant afdekken. Doe dit door de buitenste bladeren om te knakken over de plant heen. De kolen worden ongeveer 15—18 cm in doorsnee. Oogst op tijd, voor de structuur van de kolen te los wordt.

  Bescherm de planten tegen de koolvlieg met koolkragen. Mochten de duiven het op je planten voorzien hebben, teel kolen dan onder een net. Duiven zijn gek op jonge koolplantjes!

  4 Items