Chocoladevla
    search
    • Chocoladevla

    chocolade vlapoeder

    € 13,95
    Inclusief belasting

    Vlapoeder, chocolade

    Ingrediënten:

    sacharose, maiszetmeel, mager cacaopoeder(8%), zout, stabilisator (carrageen E407)

    Aantal

    dosering: 2 kg per 13,2 liter melk

    werkwijze:

    1.     Roer de poeder door koude/lauwe melk.

    Wanneer de poeder door warme/hete melk wordt geroerd, kunnen er klontjes in het eindproduct komen.

    1.     Al roerend het mengsel opwarmen naar ruim 90 ˚C.
    2.     Al roerend het mengsel minimaal 30 minuten op ruim 90 ˚C houden.

    Wanneer er korter of minder heet wordt verwarmd, kan het native zetmeel zich niet voldoende ‘’uitzetten’’. Waardoor de binding van het eindproduct niet optimaal is. Dit heeft als gevolg dat het eindproduct na verloop van tijd weer dun/dunner wordt.

    1.     De vla zo heet mogelijk afvullen in de verpakking.

    Bij kunststof verpakkingen is de afvultemperatuur afhankelijk van de hittebestendigheid van het desbetreffende kunststof.

    1.     Zo snel mogelijk terug koelen, wanneer het eindproduct is verpakt.
    2.     Eindproduct koel bewaren (Maximaal 4-7 ̊C).
    6 Items