Chocolademelk Poeder
Chocolademelk, poeder
inhoud: 2 kilo
Ingrediënten:
sacharose, vetarme cacaopoeder(15%), stabilisator (carrageen E407)
RECEPT CHOCOLADEMELK POEDER
10-11 liter Volle melk
1,0 kg Chocolademelk poeder
Chocolademelk poeder toevoegen aan de koude melk en mixen. (nagaan of er geen klonters zijn). Eventueel kan de chocolademelk poeder ook toegevoegd worden aan de warme melk , maar dan moet je krachtiger mixen en nagaan of er geen klontertjes zijn.
Het mengsel opwarmen tot minstens 85°C gedurende 2 minuten.
Koelen tot 70°C (niet lager ivm pasteurisatie) en afvullen.
Hoe sneller dit verder gekoeld kan worden , hoe beter. Dit voorkomt het uitzakken van de cacao.
Zo snel mogelijk terug koelen, wanneer het eindproduct is verpakt.
Eindproduct koel bewaren (Maximaal 4-7 ̊C).