Calciumsulfaat
    search
    • Calciumsulfaat

    Calciumsulfaat 1 kilo

    € 5,99
    Inclusief belasting

    Calciumsulfaat gebruik je om zelf eenvoudig tofu te maken. Eet je vegan? Zorg dan dat je voldoende Calcium binnen krijgt door zelf tofu te maken met Calciumsulfaat. Zo krijg je extra Calcium binnen. Je kunt ook citroenzuur gebruiken om de sojamelk te stremmen, maar dan mis je de extra calcium. Bovendien is de textuur en smaak een stuk beter.

    Calciumsulfaat is ook een zuurteregelaar voor onder andere bier.

    foodgrade, vegan, glutenvrij, lactosevrij

    Aantal

    Calciumsulfaat gebruik je om zelf tofu te maken:

    Verwarm de sojamelk tot ca. 70 graden Celsius.

    Los een paar theelepels calciumsulfaat op in een kopje warm water en giet dat al roerend door de sojamelk.

    Giet de gestremde sojamelk in een met kaasdoek beklede vorm, vouw de doek er over heen en leg er iets zwaars op om het water uit de tofu te persen. Twintig minuten is lang genoeg. Klaar!

     

    11 Items