Winkelwagen Winkelwagen 0 Product Producten (leeg)

Geen producten

Te bepalen Verzending
€ 0,00 Totaal

Afrekenen

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd
Aantal
Totaal
Er zijn 0 artikelen in uw winkelwagen. Er is 1 artikel in uw winkelwagen.
Totaal producten
Totaal verzendkosten  Te bepalen
Totaal
Ga door met winkelen Doorgaan naar betalen
  • Veilig Vooraf of Achteraf Betalen Veilig Vooraf of Achteraf Betalen
  • Gratis verzending vanaf 75 euro Gratis verzending vanaf 75 euro
  • Tot 50 % Korting Tot 50 % Korting

Salpeter 100 ml

€ 3,45 incl. btw

Salpeter of natriumnitraat is een zout dat de houdbaarheid van de kaas verbetert en afwijkingen (scheuren of grote gaten) in de kaas voorkomt. Deze afwijkingen kunnen optreden door de werking van boterzuurbacteriën, die voorkomen in het kuilgras dat koeien in de winter eten. Door dit zout te gebruiken rem je de groei van deze en andere ongewenste bacteriën.

Meer details

Meer informatie

Je voegt het helemaal in het begin van de kaasbereiding toe, nog vóór het stremsel. De dosering is 25 ml per 100 liter melk.

Salpeter is ook een ingrediënt bij het pekelen van vlees.

Salpeter is leverbaar in verpakkingen van 100 ml, 1 liter, en 10 liter.