Winkelwagen Winkelwagen 0 Product Producten (leeg)

Geen producten

Te bepalen Verzending
€ 0,00 Totaal

Afrekenen

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd
Aantal
Totaal
Er zijn 0 artikelen in uw winkelwagen. Er is 1 artikel in uw winkelwagen.
Totaal producten
Totaal verzendkosten  Te bepalen
Totaal
Ga door met winkelen Doorgaan naar betalen
Pasteuriseren

Pasteuriseren is een proces waarbij schadelijke bacteriën in de melk worden vernietigd door kortstondig verhitting, zonder de smaak aan te tasten.

Voor het pasteuriseren van melk zijn er meerdere methodes, hieronder de meest gebruikte twee:

Methode 1

Verwarm de melk tot 63-66 graden C gedurende 30 minuten. Vervolgens de melk snel afkoelen.

Meth...

Pasteuriseren is een proces waarbij schadelijke bacteriën in de melk worden vernietigd door kortstondig verhitting, zonder de smaak aan te tasten.

Voor het pasteuriseren van melk zijn er meerdere methodes, hieronder de meest gebruikte twee:

Methode 1

Verwarm de melk tot 63-66 graden C gedurende 30 minuten. Vervolgens de melk snel afkoelen.

Methode 2

Verwarm de melk tot 73 graden C gedurende 20 seconden. Vervolgens de melk snel afkoelen.

 

Bij beide methodes is het belangrijk dat de melk gedurende het pasteuriseren wordt geroerd om overal de juiste temperatuur te verkrijgen. Ook snel afkoelen na het pasteuriseren is van belang.

Je kunt prima pasteuriseren in een elektrische ketel met thermostaat en inzetstuk. Na het pasteuriseren het inzetstuk met de melk verwijderen, ketel vullen met koud water en het inzetstuk weer terug plaatsten. Zo koelt de melk snel af.

Hierna de melk overgieten in een emmer en verder laten afkoelen afkoelen in de koelkast.

Je kunt ook heerlijke kaas maken van rauwe melk. Overtuig jezelf er dan wel van dat de melk van goede kwaliteit is!

Meer

Pasteuriseren Er is 1 product.

Toont 1 - 1 van 1 item
Toont 1 - 1 van 1 item