Winkelwagen Winkelwagen 0 Product Producten (leeg)

Geen producten

Te bepalen Verzending
€ 0,00 Totaal

Afrekenen

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd
Aantal
Totaal
Er zijn 0 artikelen in uw winkelwagen. Er is 1 artikel in uw winkelwagen.
Totaal producten
Totaal verzendkosten  Te bepalen
Totaal
Ga door met winkelen Doorgaan naar betalen
  • Veilig betalen Veilig betalen
  • t/m 31 juli gratis verzending vanaf 40 euro t/m 31 juli gratis verzending vanaf 40 euro
  • In de vakantieperiode levertijden van 5 - 10 werkdagen In de vakantieperiode levertijden van 5 - 10 werkdagen

Zuurkool maken Er zijn geen producten in deze categorie.

Toen mijn kinderen klein waren hielden ze niet van zuurkool. Hoe ouder ze werden des te meer ze zuurkool gingen waarderen. En nu vinden ze het gewoon lekker. Dat kan natuurlijk komen door mijn toegenomen kookkunst maar meer waarschijnlijk is dat de waardering voor de lichtzure smaak van zuurkool zich pas later ontwikkelt. 

Behalve lekker is zuur...

Toen mijn kinderen klein waren hielden ze niet van zuurkool. Hoe ouder ze werden des te meer ze zuurkool gingen waarderen. En nu vinden ze het gewoon lekker. Dat kan natuurlijk komen door mijn toegenomen kookkunst maar meer waarschijnlijk is dat de waardering voor de lichtzure smaak van zuurkool zich pas later ontwikkelt. 

Behalve lekker is zuurkool ook erg gezond. Het bevat veel vitamine C en weinig calorieën. Ook is zuurkool licht verteerbaar en activeert de darmflora. Daarnaast is zuurkool rijk aan vezels en bevordert daardoor de stoelgang. Kortom, zuurkool is super gezond! 

Zuurkool is een melkzure groente. Een gistingsproces heeft de rauwe kool lichter verteerbaar gemaakt. Hierbij zijn alle vitaminen en mineralen behouden gebleven.

Meer

Subcategorieën

  • Mortier Pilon...

    Uit de supermarkt of zelfgemaakt? Zuurkool maak je eenvoudig zelf in een fermentatiepot van Mortier Pilon. Kijk in het receptenboekje voor inspiratie en maak zelf een voorraad gezonde zuurkool. Dan weet je wat je eet!

  • zuurkoolraspen en...

    Wil je veel zuurkool maken, gebruik dan een zuurkoolrasp. Dit werkt een stuk makkelijker dan een mes.  De raspen zijn er in drie maten. De kleinste is geschikt voor de beginnende zuurkoolmaker. Maak je ieder jaar grote hoeveelheden zuurkool, dan is de grote rasp een uitkomst!  

  • Boeken over fermentatie

    Diverse boeken over het maken van zuurkool en andere melkzure producten.