Winkelwagen Winkelwagen 0 Product Producten (leeg)

Geen producten

Te bepalen Verzending
€ 0,00 Totaal

Afrekenen

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd
Aantal
Totaal
Er zijn 0 artikelen in uw winkelwagen. Er is 1 artikel in uw winkelwagen.
Totaal producten
Totaal verzendkosten  Te bepalen
Totaal
Ga door met winkelen Doorgaan naar betalen

Informatie

Aanbiedingen

Bewaren van je groenten- en fruitoogst Er zijn geen producten in deze categorie.

Subcategorieën

  • Zuurkool maken

    Toen mijn kinderen klein waren hielden ze niet van zuurkool. Hoe ouder ze werden des te meer ze zuurkool gingen waarderen. En nu vinden ze het gewoon lekker. Dat kan natuurlijk komen door mijn toegenomen kookkunst maar meer waarschijnlijk is dat de waardering voor de lichtzure smaak van zuurkool zich pas later ontwikkelt. 

    Behalve lekker is zuurkool ook erg gezond. Het bevat veel vitamine C en weinig calorieën. Ook is zuurkool licht verteerbaar en activeert de darmflora. Daarnaast is zuurkool rijk aan vezels en bevordert daardoor de stoelgang. Kortom, zuurkool is super gezond! 

    Zuurkool is een melkzure groente. Een gistingsproces heeft de rauwe kool lichter verteerbaar gemaakt. Hierbij zijn alle vitaminen en mineralen behouden gebleven.

  • Drogen als bewaarmethode
  • Fermenteren

    Fermenteren is de omzetting van natuurlijke suikers in melkzuur. Vooral groenten worden gefermenteerd en dat is behalve erg lekker óók erg gezond.

    Een bekend voorbeeld is natuurlijk zuurkool maar je kunt bijna alle groenten fermenteren. 

    Dit kan op een natuurlijke manier maar wil je zeker zijn van een goed eindproduct dan kun je de natuur een handje helpen door de juiste melkzuurbacteriën toe te voegen.

  • Zelf sap maken

    Maak zelf gezonde, natuurlijke en lang houdbare sappen met de Natursaft® stoomextractor. De stoomextractor is een fantastisch apparaat dat door middel van stoom het sap uit vruchten, groenten of kruiden onttrekt. Stop de vruchten, evt grof gesneden, in de stoommand en stomen maar. Een eenvoudig en eeuwenoud proces.

    Het resultaat is gepasteuriseerd en bewaarbaar sap. Bovendien is de stoomextractor ook te gebruiken als ruime stoomkoker voor het blancheren en stomen van groenten, rijst, vlees en vis

  • Zelf wijn en cider maken

    Heb je een overschot aan druiven of appels? Maak er wat lekkers van! Hier vindt je alles wat je nodig, van eenvoudig waterslot tot compleet startpakket. Staat het er niet bij? Mail me even, dan help ik je verder.

  • Jam en gelei