Winterwortel Flakkee
  search
  • Winterwortel Flakkee

  Winterwortel Flakkee

  € 1,25
  Inclusief belasting

  Niet echt een worteltje, zeg maar gerust een wortel! Een stoere winterwortel uit de zeeuwse klei. Een Nederlands erfstuk om trots op te zijn. Flakkee vormt een mooi gekleurde en smakelijke winterwortel die je goed kunt bewaren.

  Aantal
  Laatste items in voorraad

  Winterwortels hebben een langere groeiperiode nodig dan zomerwortels. Zaai ze in april of mei en oogst ze van half okober tot half november. Ze kunnen tegen wat kou, dus wees niet bang voor de eerste nachtvorst.

  Wortelzaad heeft een lange tijd nodig om te kiemen, 2 – 3 weken. Om het kiemproces te versnellen kun je de zaden vlak voor het zaaien een nachtje weken in water. Zaai ze niet te dik en bedek het zaad met 1 cm grond. Het is handig om de wortels 2x  te dunnen. De eerste keer, vlak na opkomst, zorg je er voor dat de afstand tussen de wortels ongeveer 1 cm is. Een paar weken later dun je nog een keer, nu op 3 cm. De afstand tussen de rijen is 15 cm.

  Je zaait de wortels vanaf half april tot eind juli. Je kunt, afhankelijk van de groeiomstandigheden, 2—3 maanden later oogsten.

  Zorg voor een goed los gemaakte grond zodat de wortels zonder belemmeringen kunnen groeien én voor een stevige bemesting met goed verteerde kompost of stalmest.

  Inhoud ca. 1500 zaden / 5 gram

  Z081
  1 Item