pectine 100 gram - 1
  search
  • pectine 100 gram - 1

  pectine 100 gram

  € 8,95
  Inclusief belasting

  Deze pectine wordt gewonnen uit citruspulp.  Het is een natuurlijk bindmiddel, dat zich in de celwanden van fruit en planten bevindt. Bij verhitting in combinatie met suiker vormt pectine een gelei. Pectine is daarom een ideaal bindmiddel voor het maken van jam. Voeg pectine in combinatie met suiker toe bij het inkoken van de jam. 

  High methoxyl pectin (E440i)

  Volumekorting

  AantalEenheidskortingU bespaart
  310%€ 2,69
  Aantal

  Pectine vormt bij verhitten met suiker een gelei en wordt gebruikt om jam te maken van vruchten. De meeste vruchten bevatten onvoldoende pectine om een voldoende stevige jam te geven, daarom moest de jam vroeger door lang koken ingedikt worden. Tegenwoordig wordt bij het koken pectine toegevoegd om de jam sneller de juiste dikte te geven.

  De gelei wordt alleen gevormd in een zuur milieu, voeg daarom citroenzuur aan de gelei/jam. Citroenzuur verhoogt ook de bewaarbaarheid.

  Appel, pruim en sinaasappel bevatten relatief veel pectine, kersen en aardbeien vrij weinig. Pectine wordt trouwens ook gebruikt in hoestsnoepjes en drop, omdat het de bovenste luchtwegen met een laagje bedekt en het kriebelen tegengaat. 


  Dosering

  dosering 1 - 4 gram per kilo fruit (afhankelijk van soort fruit en de rijpheid)

  hoeveelheid suiker min. 55%

  zuurgraad 2,5 - 3,8 pH

  5 - 15 minuten koken is voldoende, afhankelijk van de soort fruit, pectinegehalte in het fruit  en de hoeveelheid toegevoegde pectine

  11 Items