Dickmilch Bioferment
€ 3,55
Inclusief belasting
Gevriesdroogde melkzuurbacteriën voor de bereiding van kaas, boter, yoghurt en karnemelk. Dickmilch is een allround zuursel, je gebruikt het voor alle soorten kaas, van kwark tot Goudse kaas. Bovendien is het gemakkelijk verder te kweken, zie omschrijving.
Het zuursel speelt een belangrijke rol bij de rijping en de smaak van de kaas. Goed zuursel is belangrijk voor de uiteindelijke kwaliteit van je zelfgemaakte kaas.
Hoe gebruik je Dickmilch Bioferment?
- Meng de inhoud van het zakje met 1 liter gepasteuriseerde of gesterileerde melk van 20 graden Celsius. Laat dit vervolgens 24 uur staan bij kamertemperatuur zodat de melk gecontroleerd verzuurd.
- De starter is nu klaar voor gebruik, je mengt deze door de kaasmelk
- Wat je over hebt kun je invriezen in bijvoorbeeld ijsblokjes zakken.
Een verpakking Bioferment bevat 5 gram gevriesdroogde melkzuurbacteriën, goed voor 1 liter zuursel.
W069
27 Items