white gem
  search
  • white gem

  White gem

  € 1,95
  Inclusief belasting

  Pastinaken worden al eeuwenlang verbouwd, zeker vanaf 1600. In het verleden was het een belangrijk voedingsgewas en nu zijn pastinaken opnieuw populair. De variëteit “White gem” komt uit Engeland, de bakermat van de pastinaak.

  Een andere naam voor deze groente is Pinksternakel.

  Aantal

  Zaai deze groente van april—juni in rijen. Het worden forse planten dus hou zeker 35 cm afstand tussen de rijen aan. Zaai om de 20 cm 4 zaden. De zaaidiepte is 1 cm. Na een week of vier laat je mooiste staan en de rest verwijder je. Pastinaken kiemen traag, zaai daarom radijs in dezelfde rij. Je weet dan waar de White gem’s staan en tegen de tijd dat ze ruimte nodig hebben zijn de radijzen al lang geoogst. Bemest de groente met mate.
  Teel ze op een stuk grond wat vorig  jaar goed bemest is en geef hooguit wat organische meststof, zoals koemestkorrels. Belangrijk is vooral dat je de grond voldoende diep los maakt. Pastinaken vormen lange wortels.

  Oogst ze vanaf het begin van de herfst. Je hoeft ze niet voor de winter te rooien, pastinaken kunnen prima tegen vorst. Sterker nog, na een beetje vorst smaken ze beter.

  Pastinaken bevatten veel koolhydraten en zijn daarom een energierijke voedselbron. Ook zijn ze rijk aan vitamine C.

  Inhoud ca. 200 zaden

  Z610
  13 Items