Winkelwagen Winkelwagen 0 Product Producten (leeg)

Geen producten

Te bepalen Verzending
€ 0,00 Totaal

Afrekenen

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd
Aantal
Totaal
Er zijn 0 artikelen in uw winkelwagen. Er is 1 artikel in uw winkelwagen.
Totaal producten
Totaal verzendkosten  Te bepalen
Totaal
Ga door met winkelen Doorgaan naar betalen
  • veilig bestellen en betalen veilig bestellen en betalen
  • gratis verzending vanaf €75,- gratis verzending vanaf €75,-

Dickmilch bio kaasferment

€ 2,95 incl. btw

Dickmilch Bioferment is een kaasferment wat je gebruikt om zuursel te maken. Zuursel gebruik je niet alleen voor de kaas, het wordt ook gebruikt bij de bereiding van boter, karnemelk en dickmilch.

Meer details

  • per stuk
  • per 3 stuks
  • per 10 stuks

Meer informatie

Het zuursel speelt een belangrijke rol bij de rijping en de smaak van de kaas. Goed zuursel is erg belangrijk voor de uiteindelijke kwaliteit van je eigengemaakte kaas. Zuursel gebruik je niet alleen voor de kaas, het wordt ook gebruikt voor de bereiding van boter, karnemelk en dickmilch.


Hoe maak je zuursel?
Zuursel maak je met kaasferment. Kaasferment is een gevriesdroogd mengsel van diverse soorten melkzuurbacteriën.
Het kaasferment wat ik verkoop, Dickmilch Bioferment, is vooral geschikt voor de bereiding van kaas en karnemelk. Met één verpakking bioferment maak je 1 liter zuursel, wat voldoende is om 100 liter kaasmelk aan te zuren.

Zuursel bewaren
Zuursel wat je niet gebruikt kun je invriezen en gebruiken om een nieuwe portie te maken. Dit doorkweken kun je, als je hygiënisch werkt, een aantal malen herhalen. Gebruik 2 a 3 eetlepels (50 ml) om een nieuwe liter zuursel te maken.

Bioferment
Een verpakking Bioferment bevat 5 gram gevriesdroogde melkzuurbacteriën, goed voor 1 liter zuursel.